Illóolajok

Hogyan használjuk az illóolajokat?

  • Diffúzálva
  • Helyileg
  • Belsőleg (Young Living Plus illóolajos étrend-kiegészítő termékcsaládunk

Amikor kezedbe veszed a Prémium kezdőkészlet 12 olaját, nagyon szerencsésnek érezheted magad, hogy belevágtál az illóolajok világába.A használatuk azonban okozhat egy kis fejtörést számodra. De tudd, hogy nem vagy egyedül. Először bennem is számtalan kérdés fogalmazódott meg. Viszont, egy olyan odaadó, segítőkész csapatnak lettem a tagja, akiktől a mai napig mindig számíthatok segítségre. És ezzel így leszel te is! Egy kis gyakorlással és ezzel az egyszerű útmutatóval pillanatok alatt belerázódhatsz az olajok fantasztikus világába.

 

Párologtatás
Az egyik leggyakoribb olaj használat, a diffúzálás. Töltsd meg a Young Living Desert Mist diffúzorodat a jelzésig desztillált vízzel és tegyél 6-8 csepp olajat a vízbe. Próbáld ki ezt a kombinációt a diffúzorban lefekvés előtt, hogy elősegítsd a pihenést és az ellazulást:

Diffúzor nélkül is élvezhetjük az illóolajok aromáját. Tegyél néhány cseppet kedvenc illóolajadból a tenyeredbe, formálj kelyhet és inhaláld. 3x-5x lélegezd be a kiválasztott illatot, és mélyülj el magadban, figyelj befelé.

 

Helyi alkalmazás
Az illóolajok helyi alkalmazása is igen népszerű. Ha egyszer kipróbálod, egyből az egyik kedvenced lesz! Így voltam ezzel én is, és az első nagy AHA élményem is ez volt.Egy álmatlan éjszaka kellős közepén 1-1 csepp cédrus olajat kentem a fülem mögé, inhaláltam, és pár perc múlva, végre sikerült álomba szenderülni.
Azt szokták mondani, hogy ha megtapasztalod az illóolajok bőrön való használatát, egyből az olajok szerelmese leszel.Ez tényleg így van!

Cseppents pár cseppet a fejed tetejére és te leszel a két lábon járó diffúzor. Vidd fel a füled mögé, a nyakadra vagy a halántékodra, és már is lecserélted a kemikáliákkal teli parfümödet, egy természetes alternatívára. Ha érzékeny a bőröd, mindeképpen hígításra lesz szükséged. Szerezd be a Young Living V-6™ növényi olajkomplexét, ami egy tiszta hordozóolaj.

 

Plus olajok belsőleg
Tudtad, hogy a Young Living az egyetlen olyan illóolajos cég, akinek belsőleg is fogyaszthatod az olajait? A fehér címkés, pluszos olajok, étrendkiegészítő minősítéssel rendelkeznek.
Én már a konyhánkban is lecseréltem számtalan fűszert, és sokkal inkább az igazi, élő ízeket használom a fűszerezésre.

Indítsd a napodat egy citrusos vízzel a megfelelő hidratáltság érdekében. Adj egy-két csepp Lemon+ , a Mandarin + és az Orange + a vízedhez. A  Peppermint + és a Thieves + fűszeres lendületet biztosítanak a nap folyamán.Ha te is szereted az erőteljes és egyedi ízeket, próbáld ki a citromfű + és gyömbér + olajat különböző pácokhoz, és vidd el otthonodba a thai konyha íz élményeit.

 

Szereted a házi fagyit? 1 csepp Lavender + és egy marék a friss áfonya igazán különlegessé teheti a kedvenc nyári hűsítőnket. Mi nagyon szeretjük az egyszerű, de nagyszerű olasz tésztákat.
Az Arrabbiata pennéhez 1 csepp oregánó + szoktam tenni, de a rozmaring + is igazán különlegessé teszi az ételeinket.

 

Még szintén kedvelheted...