Illóolajok

Mik azok az illóolajok?

Az illóolajok tömény és általában vízzel nem keveredő folyadékok, amelyek illékony vegyületeket tartalmaznak, és növényekből nyerik ki őket.
Az illóolajokat évezredek óta használják kozmetikai célokra, valamint a lelki és érzelmi felemelő tulajdonságaik miatt. Már az ókorban is használtak olajokat, elsősorban testápolás céljára, illatosításra. Papi beavatás nem volt elképzelhető nélkülük. A Biblia szövegében is megtalálható a tömjén, a mirha és a balzsam, melyek részben illóolajat is tartalmaztak.

A Young Living mindig is élen járt abban, hogy ezt az ősi hagyományt eljuttassa a modern felhasználókhoz, milliókat vezetve be egy olyan teljes testi/lelki wellnessbe, amilyenről álmodni sem mertünk volna.
Az elsődlegesen gondos gőzdesztillációval, de hidegsajtolással is kivont legtisztább illóolajok sokkal erősebbek, mint azok a növényi részek, amelyekből kivonták őket. Bármikor, amikor a kezünkben tartunk egy üvegcsét, a természet tiszta esszenciáját tartjuk a kezünkben.

A növényekből kivont illóolajok rendkívül tömények. Képzeljük csak el, hogy 1 kg rózsaolaj előállításához 5 tonna rózsasziromra van szükség. Két nagy marék kamillavirágból csupán egyetlen olajcsepp nyerhető.

Kíváncsi vagy, hogy tudod az olajok segítségével a testi-lelki egyensúlyt megteremteni és hogyan tudsz egy kemikáliáktól mentes háztartást létrehozni? Segítek neked elindulni ezen a csodás úton!

 

Induljon jól a nap

Ugye te is szereted, ahogy a friss narancshéj illata feldobja a napodat? Minden illóolaj összetett, kellemes és egyedi illata érzelmeket vált ki és emlékeket idéz fel, amelyek segíthetnek egy teljesebb és kiegyensúlyozottabb élet megvalósításában.

Ahhoz, hogy újra fel tudjuk fedezni a békét, az egyensúlyt és az örömöt, használjuk ezeket az illóolajokat és keverékeket a diffúzorukba, nyugtató fürdőnkhöz, masszázshoz, inhaláljuk vagy alkalmazzuk helyileg.

Még szintén kedvelheted...