Blog Gyerekek

Kezdődik a tanév!

Idén ősszel minket is érint már ez a mondat, hiszen 2 év babázás után, újra munkába állok. Ez persze azt is jelenti, hogy az én kicsi fiam bölcsődés lesz.
Kicsit hihetetlen még ez számomra.
Óvodapedagógusként volt szerencsém megtapasztalni egy kicsit, hogy milyen az, amikor a kisgyermek először kezdi el az óvodát, de most a saját bőrömön, a másik oldalról fogom ezt átélni.

Furcsa érzés!

Most én vagyok a másik oldalon. Nekem kell feltétel nélkül bizalmat szavazni a pedagógusoknak. Ami egy igazán fontos dolog, hiszen, ugyanúgy fog majd érezni a kisfiam, ahogy én. És ha részemről nincs bizalom, hogy várjam el egy 2 évestől, hogy elhiggye, hogy jó helyen van, hogy jól érezze magát?
Másrészt, innentől kitágul az anya-gyermek kapcsolatunk, innentől már nem csak a családé lesz a főszerep.
Többek között ezért is, ambivalens érzések kavarogtak bennem.
Félre értés ne essék!
Tudom, hogy a legjobb helyen lesz a kisfiam, és a lehető legjobb lesz neki a vele egykorú gyerekek közelsége. És tudom, hogy sokat kamatoztatunk majd belőle, de most még nehéz elfogadni, hogy nem én leszek az első, aki majd először látja, ahogy felfedezi a világot és napról-napra egyre ügyesebb, önálóbb lesz.

Vagy csak szimplán nehéz elfogadni, hogy ilyen gyorsan eljött ez az idő. Kegyetlen dolog ez az IDŐ.
Bezzeg, egy-egy álmatlan éjszakán nem telt ilyen gyorsan, egy-egy fájdalmas fogkibújáskor pedig szinte megállt.
És most, ahogy visszatekintek erre a 26 hónapra, elfog a kétely.
Vajon kihasználtuk ezt az időt úgy, ahogy szerettük volna? Megéltük minden egyes pillanatát a boldog babakornak?

Most, hogy kezdődik a tanév,

biztos vagyok benne, hogy több anya társam is hasonlóan érez ezzel az új, és ismeretlen dologgal kapcsolatban.
Ezért is szeretném veletek megosztani, hogy mi a családdal, hogyan készülünk erre az izgalmakkal és újdonsággal teli bölcsi kezdésre.

KidScents® – KidPower

Ez a teljesen egyedülálló, mindennapos használatra szánt illóolaj keverék, segít az önbizalom, a bátorság, és a pozitivitás érzésének fenntartásában otthon, az iskolában vagy a játszótéren. Alkalmazd a KidPowert gyermeked csuklóján, tarkóján, hogy inspiráld, motiváld és megerősítsd őt, hogy a legjobbat hozza ki magából a nap során.

Márciusban, tudatosan szereztük be ezt az illóolajat. Tudtam, hogy ha Hunor elkezdi a bölcsit, szeretnék egy olyan közös illatot, ami mindkettőnknek az otthon melegét, a bizalmat és az önbizalmat fogja jelenteni.
Mivel ebben a gyerkőc olajban van,többek között Valor (ami a bátorság olaja), tömjén, narancs és vanília is, így nem volt kérdés, hogy ez lesz a mi olajunk, ez lesz a mi illatunk.

Reggel, indulás előtt, tenyérből fogjuk szagolgatni, és tenni fogok 1 cseppet a kis csuklójára, sőt még a szundinyuszijára is.
Miért?

„Amikor egy illatanyag a szaglósejtek receptorait stimulálja, a receptor sejtek elektromos jeleket küldenek a szaglógumóba, ahol az illatmintázatok különféle illatokként interpretálódnak. Mivel a szaglógumó az agy érzelmekért felelős központjának, a limbikus rendszernek a része, az illat közvetlen kapcsolatba kerül a viselkedésre, hangulatra, memóriára hatással bíró agyterületekkel (hippocampus, amygdala mag, szeptális magok).

KidScents® – KidCare

Ez a nyugtató aroma, amely az Idaho Grand Fire, Tea Tree, és Elemi illóolajok keverékét tartalmazza, kiválóan használható szabadidős tevékenységek során. A Young Living exkluzív keveréke, nyugtató, megerősítő aromájával relaxáló hatást biztosít stressz idején, és tiszta illóolaj összetevői révén elősegíti a bőr egészségének megőrzését.

Pedagógusként és anyaként is nélkülözhetetlennek és nagyon fontosnak tartom a szabad levegőn történő mozgásos tevékenységeket. Ám a felhőtlen kinti játékhoz, gyakran társulnak a bibik is. Nálunk a nyár folyamán, igen gyakran előkerült a KidCare vagyis a „bibi-olajunk”. Azóta már nem indulunk el sehova nélküle. Rátettem egy görgős fejet az üvegre, így bárhol, bármikor könnyedén használni tudjuk.
Sőt, Hunor már egyedül használja. Mert ugye az utánzás az egyik legjobb tanulási forma.

Ningxia Red ®

Egy olyan vitamin ital, amely egyesíti a farkasbogyót a 100% tiszta illóolajokkal, ezáltal az egész testet gazdagon ellátja tápanyagokkal.
A Ningxia Red ® pótolja a kulcsfontosságú tápanyagokat, természetes alacsony glikémiás
energiát szállít és biztosítja az alapvető antioxidánsokat a szabad gyökök leküzdésére.
A 2 éves kisfiamnak 25 ml-t keverek össze frissen facsart gyümölcslével, és azt hígítom fel vízzel. Ezt a délelőtti órákban, tízórai mellé szokta meginni.
Most a bölcsi kezdés előtt biztosan mindennap inni fogja, jól fog jönni az a plusz vitaminforrás.

KidScents® MightyPro

A KidScents® MightyPro™ a prebiotikumok és probiotikumok nagyszerű ízű keveréke, amely több mint 8 milliárd aktív, élő kultúrát tartalmaz, amelyet kifejezetten a gyermekek gyomor-bélrendszeri, emésztőrendszeri és immunrendszeri egészségének támogatására fejlesztettek ki.

2 éves kortól, naponta 1 adag fogyasztása javasolt, kizárólag hideg ételekhez, italokhoz keverve.

Ahogy Hunornak készítem:
Hunor 2 éves, és tízórai mellé fogyasztja el.
A MightyPro-t a vitamin koktéljához keverem.
A hétköznapokon, kúra szerűen fogja majd kapni a reggelije mellé, szintén a Ningxia italába.

Vitamin koktél:
25 ml hideg NingXia-ban elkeverem a MightyPro-t
1,5 dl frissen préselt gyümölcslé
0,5 dl víz

Immun – roll

A gyerekeknek is használhatjuk az olajokat helyileg, ám nagyon fontos az életkornak megfelelő hígítási arány!
Ha Hunornak készítek roll-t, akkor mindig 10 ml-s roll üveget használok. Egy 2 éves korú gyermeknek, az ajánlott csepp szám, 3-5 csepp. Mivel a kisfiam már több, mint 1.5 éve „olajos” gyerkőc, bátran használjuk a magasabb csepp számot. A tanév során, használjátok bátran, 2-3 naponta az immunrollt, talpba masszírozva, vagy a gerinc mentén.

Az olajokat mindig növényi bázis olajjal hígítom fel, kedvencünk a V-6 bázis olaj.

Immun – roll recept:
10 ml roll üveg
1 csepp Lemon
1 csepp Thieves
1 csepp Tömjén
1 csepp Purification
1 csepp Geranium

Minden szülőnek zökkenőmentes, gördülékeny évkezdést kívánok. 🙂
És tudjátok sírni ér, de nem a gyerek előtt! 🙂 🙂

 

Még szintén kedvelheted...