Blog Vegyszermentes otthon

Irány a Balaton

Hurrá nyaralunk!

Irány a Balaton, és azon belül is a gyönyörű szép Balatonfüred. Tavaly nyáron fedeztük fel ezt a részét a magyar tengernek, mivel eddig mindig a bulisabb déli részen szálltunk meg. Egy 2 éves gyerek mellett, buliból otthon is van elég, úgyhogy jöhet a nyaralás, pihenés, nyugalom (???).

Én az a típus vagyok (voltam), aki listát ír a nyaralás előtt, és szépen pipálja, ami már bent van a bőröndben. Ez idén, úgy fog kinézni, hogy Hunor elutazik a szüleimhez, hogy nyugodtan be tudjak pakolni. Próbáltuk már együtt is, mert ugye a példa, meg a minta…, de sajnos úgy több ruha került ki a bőröndből, mint bele.

Viszont egy biztos, idén se megyünk sehova az olajaink nélkül!
Miért is mennénk? Hiszen, a fürdőruháinkat is visszük magunkkal. Ugyanolyan része az életünknek, most már 1.5 éve a Young Living is, és a Young Living életstílus is, mint ahogy a nyaralás nélkülözhetetlen kelléke a fürdőruha.

5 olaj, amit mindenképp vigyél magaddal a vakációra

Lavender (levendula): nap égés után, kisebb égési sérülés esetén, vérzéscsillapításra, és még nyugtató hatással is bír.

Purification: karcolások, vágások, rovarcsípések, fertőtlenítésére, női bajokra is kiváló.
Extra tipp: hajlamos vagy a nyilvános illemhelyiségen, strandokon, uszodákban összeszedni bacikat? Tegyél 1 csepp Purification olajat a fehérneműidbe, fürdőruhádba.

Copaiba: felerősíti más olajok tulajdonságát, gyulladás csökkentő és fájdalomcsillapító hatással is bír.
Nekünk nagyon jól fog jönni a fájó fogacskák kibújásakor is.

Peppermint (borsmenta): autóvezetésnél mindenképp vedd elő, mert szuperül frissít, hűsít, elmulasztja a tompultságot a hosszú út során.
Ebben a hatalmas nagy forróságban, tegyél 1 csepp borsmenta olajat az ujjadra, és dörzsöld be vele a tarkódat, halántékodat vagy ízesítsd vele a vizedet, limonádédat.

DiGize: az emésztés támogató olajkeverékünk. Ha elmegyünk itthonról, akár csak 1 éjszakára is, a „poci olajunk” biztos, hogy jön velünk. Nagyon szeretünk jókat enni, ilyenkor nyáron, a grillszezonban jókat sütögetni. Ami valljuk be, nem a leggyomorkímélőbb ételek közé tartozik.
Puffadás, telítettség érzés, nehezen emésztés esetén, vigyél fel 1 csepp DiGize olajat 1 csepp V-6 növényi bázis olajjal hígítva a gyomor területére.

Ugye Te is észrevetted, hogy mind az öt illóolaj megtalálható a Kezdőkészletben?
Imádom a családi wellness dobozunkat, a 12 olaj közül, mindig van, mihez nyúlni.

 

Természetes fényvédelem a szünidőben? –  Az ásványi naptejet ne felejtsd otthon!

  • NEM tartalmaz:
    – szintetikus tartósítószereket
    és illatanyagot,
    – mesterséges színezőanyagot,
    – parabéneket,
    – kémiai fényvédőket,
    – nem képez zsíros bevonatot a bőrön
  • Amiért szeretjük:
    – 50-es fényvédő faktorral rendelkezik,
    – megvéd az UVA és UVB sugárzástól,
    – könnyen és gyorsan felszívódik,
    – ásványi alapú,
    – 7 féle illóolajat tartalmaz:
    – akár 80 percen keresztül víz és verejtékálló.

Igaz, hogy a hatékonyság növelése érdekében, tartalmaz 7 féle illóolajat (szalmagyopár, levendula, mirha, sárgarépa mag, cistus, ylang-ylang és a tömjén), idén én bevetek egy nagyon egyszerű, természetes barnulást segítő, tuti DIY receptet!
Napozás után pedig nagyon jó lesz a Lavender illóolajunk, sőt idén a Naturéka workshopoknak köszönhetően, megtanultam egy jó kis napozás utáni hűsítőgél receptet. Borsmenta illóolajjal fokozva a kellemes, hűsítő érzést.

Gondoskodás a nyaralás alatt
Hogyan?

Ningxia nélkül sehova! A piros színű, vitamindús, goji bogyó italunkat is visszük magunkkal. Bár, nyáron a vitamin bevitelt igyekszünk megoldani az idény gyümölcsökből és zöldségekből, szerencsére Hunor igazán jó evő e téren.
Azért egy kis plusz vitaminforrás, egy kis plusz gondoskodás sosem árt. A tasakos Ningxia kényelmesen elfér a kis hátizsákunkban is, és tízóraira egy kis smoothie mellé tökéletes.
És mi is imádjuk!

A Morning Start mentás-rozmaringos tusfürdővel. Te is érzed az illatát?
Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy az egész család imádja ezt az élénkítő párost. Ilyenkor nyáron, szeretjük egy jó kis hűsítő zuhannyal indítani a napunkat, amihez kedvencünk ez a tusfürdő. Hunor is ezt használja, így tusfürdőből is elég egyet vinni magunkkal, a három helyett.

A „csináld magad!” szúnyog-és kullancsriasztó spraynk mellett, a legnagyobb biztonságban tudhatom a kisfiamat a nyári kirándulások alkalmával. Vegyszermentes, olajokkal dúsított, nem leszünk utána ragadósak, nem érezzük, hogy egyből le kéne fürdenünk. Mégis hihetetlen erővel bír a rovarok ellen. Sötét színű, kis 50ml üvegben készítettem el, amit így könnyedén óvok a fénytől, és praktikus kiszerelésének köszönhetően kis táskában is elfér.

Thieves kézfertőtlenítő gél és spray.
Én a gélt jobban szeretem, de Hunornak a kezére könnyebb a spray változatot használni, illetve nagyobb hasznát vesszük a nyaralás során. Az etetőszék tálcáitól kezdve, a nyilvános mosdók kilincséig, minden felületet ezzel fertőtlenítünk az utazásaink során. Ez kis praktikus kiszerelésű spray, tavaly nyár óta meg van, 1 év alatt igen sokat használtuk, és most fog majd csak kifogyni.
Kutatások bizonyítják, hogy a Thieves kézfertőtlenítő a bacikat elpusztítja, sőt Szingapúrban felkerült a COVID elleni hatásos fertőtlenítőszerek listájára!

Így utazunk, így nyaralunk mi! Telis-tele természetes, vegyszermentes kiegészítőkkel.

A zárt Facebook csoportomban megnézheted a kis videókat, hogy készültek a DIY termékek, és hogyan készülünk a nyaralásra.

Még szintén kedvelheted...